Blížia sa BRATISLAVSKÉ MISIE

7. októbra 2010, bartkovsky, Nezaradené

Hlavné mesto Slovenska – Bratislava, zažije už o pár dní MISIE.

V roku 1999 boli hlásané viacerými rehoľníkmi v Bratislave misie, ktoré majú dodnes svoj ohlas i ovocie. Z viacerých strán boli otázky, či takéto misie nezopakovať…

Bratislavské misie (nielen pre veriacich) budú trvať od 10. do 24. októbra 2010.

logo

Čo sú misie?

Misie – z latinského slova missio, znamená misia, alebo misie. Dnes je slovo misia používané v rôznych kontextoch. Používajú ho firmy na označenie vytýčeného cieľa, používajú ho aj vojaci. V kresťanstve má toto slovo jediný zmysel. Misia znamená poslanie ohlasovať evanjelium – radostnú zvesť o tom, že Boh miluje ľudí.

Poslanie (Misia) ohlasovať radostnú zvesť o Božej láske vyjadrenej mnohými spôsobmi je základnou úlohou kresťanov. V prvom týždni misií má zaznieť jadro kresťanského posolstva. To jadro spočíva v tom, že Boh z lásky poslal na svet svojho Syna Ježiša Krista, ktorý zomrel za naše hriechy a na tretí deň slávne vstal z mŕtvych.

Toto bude úlohou aj na „Bratislavských misiách.“ Tak ako Ježiš a jeho učeníci ohlasovali evanjelium (radostnú zvesť) všade kde išli, tak aj kresťania v Bratislave chcú byť verní mandátu, ktorý dostali od Ježiša ísť do celého sveta a ohlasovať evanjelium.

Bratislavské misie budú v dvoch hlavných fázach.

Prvá fáza (mestské misie) spočíva v snahe ohlásiť evanjelium v meste, na námestiach a uliciach. Túžbou je prihovoriť sa nenásilnou  formou ponuky a pozvania  hlavne ľuďom, ktorí nie sú nevyhnutne veriaci, ale skôr hľadajú…

Druhá fáza (farské misie) bude prebiehať v kostoloch. Je to miesto kde bývajú bohoslužby a modlitby ľudí, ktorí uverili v Krista. Je to miesto budovania spoločenstva a vzájomnej podpory.


Viac sa dočítate na stránke: http://www.misieba.sk/